Programın Kazanımları ve Eğitim Amaçları

ESOGÜ İİBF İKTİSAT BÖLÜMÜ PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI

1. İktisadın biliminin temel prensipleri çerçevesinde verilen eğitim sonucunda, öğrencilerin dünya, bölge ve ülke ekonomilerinde yaşanan değişimleri analiz edebilecek düzeye ulaşmış, ekonomik değişkenler arasında neden-sonuç ilişkilerini kurabilen, çözüm konusunda karar verme becerileri gelişmiş, bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

2. Mezunlarımızın eğitim ve öğretim süresince teorik ve uygulamalı olarak edindikleri bilgi, birikim, deneyim ve becerilerini; iş hayatına kullanabilen, takım çalışmasına yatkın, paylaşımcı, değişime ve yeniliklere açık, toplumsal, kültürel, bilimsel yönlerden yüksek değerlere sahip, ahlaki ve mesleki etik kurallarına önem veren kişiler olmaları hedeflenmektedir.

3. Alanla ilgili konularda, sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde proje ve etkinlikler yapabilen, alanını gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı temel düzeyde bilgisayar kullanabilen ve ayrıca bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izleyebilen ve meslektaşları ile iletişime geçebilen öğrenciler yetiştirmek hedeflenmektedir.

ESOGÜ İİBF İKTİSAT BÖLÜMÜ  PROGRAM KAZANIMLARI

1. İktisat bilimi ve alt disiplinlerinin temel kavramlarını, teorilerini ve uygulanan politikaları anlama becerisi kazandırmak,

2. Dünyada bölgede ve ülkede oluşan ekonomik olayları açıklamak ve bunları çözmek için gereken bilgi ve beceri alt yapısını oluşturmak,

3. Alanında ortaya çıkan ekonomik problemlerin analiz ve çözümlenmesinde, matematiksel, istatistiksel ve ekonometrik yöntem ve araçlarını kullanabilme ve yorumlayabilme becerisini edindirmek,